Specialist in buitenschilderwerk en houtrotreparatie in Doetinchem en de Achterhoek

Schakel ons in voor je klus

Een huis kopen of verbouwen kost een flinke duit; dat zullen we niet ontkennen. Vaak is er dan uiteindelijk geen geld ingecalculeerd voor goed schilderwerk, terwijl topkwaliteit schilderwerk juist zo belangrijk is voor je pand. Het beschermt je woning of bedrijfspand namelijk tegen de weersinvloeden, waardoor houtrot geen kans krijgt. Daarbij wil het oog ook wat. De buitenkant van je woning is immers het eerste wat iedereen ziet. Het buitenschilderwerk van Combischilders geeft je pand een mooie afwerking.

Alles over buitenschilderwerk

Het hout van je woning is over het algemeen eens in de 5 jaar toe aan een nieuwe verflaag. De levensduur van de verf verschilt natuurlijk per woning en hangt ook af van de kwaliteit van het schilderwerk. Wanneer is het schilderwerk aan vervanging toe?

  • Als de verf blaasjes en scheurtjes vertoont

  • Als het hout er rot uitziet (pas op voor houtrot)

  • Als het schilderwerk is verkleurd

Meer weten? Neem contact op en we beantwoorden al je vragen.

Houtrotreparatie

Nederland staat bekend om haar natte klimaat. Hout heeft het in ons land niet altijd makkelijk. Voor schimmels daarentegen kan de pret niet op. Die krijgen alle kans om zich te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat houtrot. Houtrot komt vaak voor in het hout van deuren, kozijnen en steunbalken.

Herstellen

Afhankelijk van hoe het hout aangetast is, kunnen we houtrot herstellen alvorens we de buitenkant van je pand voorzien van een nieuwe verflaag. Over houtrot mag je namelijk nooit heen schilderen. Het voorkomen of verhelpen van houtrot kan je een hoop narigheid besparen. Schakel daarom op tijd de experts van Combischilders uit Stokkum in.

Vervangen

Is het hout niet meer te herstellen? Dan vervangen we het voordat we met het buitenschilderwerk aan de slag gaan.

Heb je advies nodig of wil je dat we langskomen om te kijken of er sprake is van houtrot? Neem dan contact met ons op.